1/5

Kijina globalna prodaja u lipnju bolja čak za petinu

Ponedjeljak, 19. srpanj 2021.

Lipanjska globalna prodaja dostigla 253.592 vozila, + 20% u odnosu na lipanj 2020. godine

Iz korporacije Kia javljaju kako su prošli mjesec ukupno prodali 253.592 vozila, što je povećanje od 20 posto u odnosu na lipanj prošle godine.

Sportski terenac Sportage je s 30.906 prodanih primjeraka predvodio rast globalne prodaje, a uz njega su se iskazali sportski terenac Seltos (24.680 vozila) i kompaktna limuzina K3 (24.639 prodanih primjeraka) koji se ne prodaju u Europi.

Prodaja van Koreje iznosila 204.312 vozila, što je 35 % bolje nego u lipnju lani
Prodaja van Koreje je s 204.312 primjeraka u lipnju zabilježila rast od čak 35 posto. Po popularnosti među kupcima prednjačili su sportski terenci Sportage i Seltos, a uspjehu su doprinijeli i kompaktna limuzina K3 i Rio (limuzina i hatchback).

Automobilska tržišta širom svijeta oporavila su se nakon pada potražnje prouzrokovanog epidemijom COVID-19, što je dovelo do postupnog rasta prodaje.

Prodaja u Koreji: 49.280 vozila, 18 % manje nego lani
Kia je u Koreji prodala 49.280 vozila, što je 18 posto manje nego u lipnju prošle godine. Na Kijinom domaćem tržištu najprodavaniji su bili jednovolumen Carnival i sportski terenac Sorento.

Kia s novim modelima (električni EV6, Sportage) kreira prodajni moment
Kia će i dalje biti fokusirana na povećanje prodaje i profitabilnosti, što će joj omogućit novi modeli, uključujući novi električni model EV6 i novi Sportage, koji se očekuju do kraja godine.

  Lipanj 2021. Lipanj 2020. +/- Svibanj 2021. +/- I-VI 2021. I-VI 2020. +/-
Prodaja u Koreji 49.280 60.005 -17,9% 47.901 2,9% 278.384 278.287 0,0%
Prodaja Van Koreje 204.312 150.890 35,4% 198.867 2,7% 1.165.253 886.448 31,5%
Globalna prodaja 253.592 210.895 20,02% 246.768 2,8% 1.443.637 1.164.735 23,9%

* Podaci o prodaji temelje se na veleprodaji.
* Podaci o mjesečnoj prodaji su nerevidirani i preliminarni.

Kia Corporation – o nama
Kia Corporation (www.kia.com) pruža vrhunsko iskustvo mobilnosti i pokretnošću inspirira svoje klijente. Tvrtka osnovana 1944. godine je u industriji ‘mobilnosti’ prisutna više od 75 godina. S 52.000 zaposlenih širom svijeta, prisutnošću u više od 190 zemalja i tvornicama u 6 zemalja, Kia danas godišnje proda oko 3 milijuna vozila. Kia spada među glavne igrače popularizacije elektrificiranih i baterijskih električnih vozila, a odnedavno razvija i sve veću paletu usluga mobilnosti čime ohrabruje milijune ljudi širom svijeta da istražuju najbolje načine kretanja. Za više informacija posjetite: www.kianewscenter.com.

Procjena vozila

Odaberite vrstu, marku, model vozila, mjesec i godinu prve registracije,....

Prognoza vrijednosti vozila

Izračun trošarine

E-novosti

Primajte obavijesti e-mailom

Ova web stranica koristi kolačiće poslužitelja u namjeri poboljašanja (ili što boljeg) korisničkog iskustva prilikom korištenja stranice. Da li se slažete s upotrebom kolačića?

Više o tome

Korištenje kolačića na web stranici

Što su kolačići (cookies)?
Kolačići su male datoteke, važne za djelovanje internetskih stranica, prije svega kako bi iskustvo korisnika bilo bolje.
Kolačić obično sadrži redoslijed slova i brojeva koji se prijenose na računalo korisnika kada on posjeti određenu internetsku stranicu. Pri svakom ponovnom posjetu će internetska stranica dobiti podatke o prenijetom kolačiću te prepoznati korisnika.
Uz funkciju poboljšanja iskustva korisnika, cilj kolačića je različit. Oni se mogu upotrebljavati i za analizu ponašanja ili prepoznavanje korisnika. Stoga poznajemo više različitih tipova kolačića.
Tipovi kolačića koje upotrebljavamo na našoj internetskoj stranici
Kolačići koje upotrebljavamo na našoj internetskoj stranici, slijede smjernicama:
• Međunarodne gospodarske zbornice (PDF)
1. Neophodni kolačići
Takvi kolačići omogućuju uporabu neophodnih komponenti za pravilno djelovanje internetske stranice. Bez tih kolačića servisi koje želite koristiti na ovoj internetskoj stranici, ne bi djelovali pravilno (npr. prijava, postupak kupovine …).
2. Iskustveni kolačići
Takvi kolačići prikupljaju podatke kako se korisnici na internetskoj stranici ponašaju sa ciljem poboljšanja iskustvene komponente internetske stranice (npr. koje dijelove stranice posjećuju najčešće). Ti kolačići ne prikupljaju informacija, prijeko kojih bismo mogli identificirati korisnika.
3. Funkcionalni kolačići
Takvi kolačići omogućuju internetskoj stranici da si zapamti neke od Vaših postavki i opcija (npr. korisničko ime, jezik, regiju) te osiguravaju napredne, personalizirane funkcije. Ti kolačići omogućuju slijeđenje Vašim postupcima na internetskoj stranici.
4. Oglasni ili ciljani kolačići
Takve kolačiće prije svega upotrebljavaju oglasne i socijalne mreže (treće strane) s namjerom da Vam prikazuju više ciljane oglase, ograničavaju ponavljanje oglasa ili mjere učinkovitost reklamnih akcija. Takvi kolačići omogućuju slijeđenje Vašim postupcima u Internetu.
5. Upotreba tehnologije praćenja Eloqua za naše marketing e-poruke
Zbog personalizacije načina kako društvo Eurotax komunicira s vama na različitim stranicama našeg internetskog mjesta upotrebljavamo Eloqua, a to valja i za elektronske poruke koje primate od nas. Na tim se stranicama Eloqua za mjerenje upotrebe i za dostup do nekih od informacija poslužuje kolačića i koda Javascript. Eloqua će u našu spravu namjestiti kolačić za  vrijeme vaše prve posjete internetskog portala Autovista. Kolačić Eloqua i informacije iz koda Javascript omogućavaju nam izvedbu analize vaše upotrebe naše internetske stranice i naših poruka, što će nam olakšati razumijevanje vaših interesa i pomoći poboljšati način pismene komunikacije s vama. Iako kolačić ne sadrži osobne podatke o vama, mi ćemo u slučaju da se registrirate za određene usluge, odnosno odlučite za primanje bijele knjige ili glasila, vaše osobne podatke povezati s podacima iz pretraživača, kako su razvidni iz kolačića Eloqua, koji je pohranjen u vašoj spravi.

Nadzor kolačića

Za uporabu kolačića odlučujete se sami. Kolačiće možete uvijek ukloniti i time i prepoznavanje u Internetu. Također možete većinu tražilica postaviti tako da kolačiće ne pohranjuju.
Za informacije o opcijama pojedinačnih tražilica predlažemo da pogledate postavke.
Upravitelj kolačića
Eurotax d.o.o.